2016. május 29-én ünnepélyes keretek között átadták Fugyi református templomát

fugyi16 Hálaadó Istentiszteletet tartott Mikló Ferenc esperes úr, köszöntőt mondott Dr. Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkárság helyettes államtitkára. A Rómer Flóris tervet ismertette PhD. Diószegi László, a Teleki László Alapítvány igazgatója.

http://www.biharinaplo.ro/megyei-korkep/2016/05/30/halaado-istentisztelet-emlekmuavatas-fugyiban.biharinaplo#registered

http://www.kultura.hu/megujult-kozepkori

 

A fugyi református templom ünnepélyes átadása

Fugyi-renewed A Teleki László Alapítvány és a Fugyi Református Egyházközség tisztelettel meghívja Fugyiba (Partium) a Kárpát-medencei Örökségvédelmi Program keretében felújított fugyi református templom ünnepélyes átadására

2016. május 29-én 16.00 órára.

A hálaadó Istentiszteletet Mikló Ferenc esperes úr tartja. Köszöntőt mond Dr. Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkárság helyettes államtitkára. A Rómer Flóris tervet ismerteti PhD. Diószegi László, a Teleki László Alapítvány igazgatója.

Meghívó

Módosult a Rómer Flóris Terv keretében közzétett nyílt pályázat jelentkezési határideje

romer mod A külhoni, magyar vonatkozású, különösen veszélyeztetett műemlékek megmentésére vonatkozó kezdeményezések felmérése érdekében közzétett felhívása határidejének meghosszabbításáról döntött a Miniszterelnökség. Ennek értelmében május 20-a helyett, június 6-ig lehet jelentkezni a Rómer Flóris Terv keretében közzétett nyílt felhívásra.

http://www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/kulturalis-oroksegvedelemert-es-kiemelt-kulturalis-beruhazasokert-felelos-allamtitkar/hirek/modosult-a-romer-floris-terv-jelentkezesi-hatarideje

 

Elkezdődött a kismuzsalyi romtemplom régészeti feltárása

kismuzsaly2 A Teleki László Alapítvány megbízásából és a Forster Központ finanszírozásában elkezdődött a kismuzsalyi romtemplom és környékének régészeti feltárása. A munka az Ungvári Egyetem Régészeti Tanszéke és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Régészeti Tanszéke együttműködésében valósul meg.

 

Helyszíni bejárás felvidéki és kárpátaljai műemlék templomokban

husztKáldi Gyula és Diószegi László 2016. május 3-5. között helyszíni bejárást tartott néhány felvidéki és kárpátaljai műemlék templomban. A bejárás célja Rómer Flóris terv 2016 évi munkálatainak előkészítése, valamint szakmai konzultáció lefolytatása volt.

 

Kiegészítő információk