A mulandóság maradandó emlékkövei. A történeti sírkertek értékeinek megőrzése c. konferencia

chapelle bethlen hazsongard cluj

A Teleki László Alapítvány az Association of Significant Cemeteries of Europe szervezet közreműködésével 2014-ben szervezi meg A mulandóság maradandó emlékkövei. A történeti sírkertek értékeinek megőrzése című nemzetközi konferenciát Kolozsváron. A konferencia felhívása megtalálható az ASCE honlapján is.

Felhívás

Sajtótájékoztatón mutatták be a kárpát-medencei örökségvédelmi program eredményeit

megujulo orokseg

Hölvényi György egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, Hammerstein Judit kulturális helyettes államtitkár, Répás Zsuzsanna nemzetpolitikai helyettes államtitkár, valamint Dr. Diószegi László igazgató 2013. november 26-án sajtótájékoztatón mutatta be a kárpát-medencei örökségvédelmi program eredményeit.

Cikkek: 1 2 3 4 5 6 7 8

Kiadvány

 

 

 

 

Vedresábrány felújított református templom ünnepélyes átadása

vedresabrany 3

Az anyaországi támogatással felújított, kivételesen értékes vedresábrányi református templom ünnepélyes átadására 2013. november 24-én 14 órakor kerül sor. A hálaadó Istentiszteletet Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke tartja. Köszöntőt mond Répás Zsuzsanna, a KIM Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkárság helyettes államtitkára.

 Meghívó

Cikkek az átadásról: 1 2 3 4 5

A mulandóság maradandó emlékkövei. A történeti sírkertek értékeinek megőrzése c. konferencia előkészítése

banner

A Teleki László Alapítvány a Házsongárd Alapítvánnyal közösen, a Kiemelkedő Európai Temetők Egyesülete (Association of Significant Cemeteries in Europe) nemzetközi szervezet égisze alatt „A mulandóság maradandó emlékkövei. A történeti sírkertek értékeinek megőrzése­” címmel nagyszabású nemzetközi szemináriumot szervez Kolozsváron 2014 májusában. A rendezvény előkészítése érdekében dr. Diószegi László igazgató és Deák Ildikó művészettörténész, a szeminárium főszervezője 2013. november 12-én megbeszélést folytatott Mariborban az ASCE jelenlegi elnökével, Lidija Plibersek asszonnyal, a Maribori Temetkezési Szolgálat igazgatójával és titkárával.

A megbeszélés során megállapodtak elnök asszonnyal hogy az ASCE szakmai és szervezési segítséget nyújt a nemzetközi esemény megrendezéséhez, illetve, hogy személyesen részt vesz és előadást tart a rendezvényen.

 

 

Megújuló örökség

megujulo orokseg

Elkészült a Teleki László Alapítvány által az elmúlt években bonyolított műemléki felújításokat bemutató füzet.

Letöltés

 

Kiegészítő információk