Idén is „Egy nap Budapesten”

parlament 14 th

Négyszáz erdélyi, kárpátaljai, vajdasági és felvidéki diákot lát vendégül a Teleki László Alapítvány október két hétvégéjén. A program célja, hogy a határainkon túli magyar fiatalok olyan emlékezetes kiránduláson vegyenek részt Budapesten, amely erősíti a fiatalok Magyarországhoz, a magyar kultúrához való kötődését, erősíti magyar identitásukat.

Október 15-én Erdélyből gyimesközéploki, Kárpátaljáról viski, Vajdaságból muzslyai, Felvidékről királyhelmeci diákok érkeznek, október 22-én Erdélyből beszterce-naszódi, Kárpátaljáról palágykomoróci, Vajdaságból adai, Felvidékről nagyidai diákok vesznek részt a programon. A vendégek meglátogatják Budapest kiemelkedő nevezetességeit, megtekintik a Művészetek Palotájában a Páva matiné – Néptáncos ismeretterjesztő műsort a Fölszállott a Páva televíziós népzenei és néptáncos műsor résztvevőivel, ellátogatnak a Parlamentbe, majd egy esti séta keretében megtekintik a budai Vár nevezetességeit is. A 200-200 diák vendéglátása a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának segítségével, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósul meg.

Kiegészítő információk