Műemlékvédelmi továbbképzés a Felvidéken - beszámoló

felvidek_tovabbkepzes

Kiemelkedően magas részvétel mellett, nagy sikerrel zajlott le a Teleki László Alapítvány és a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház által a lelkészek, gondnokok és presbiterek részére szervezett műemlékvédelmi továbbképzés. A felvidéki Komáromban és Csécsen megrendezett konferencián építészeti, illetve fa-, textil- és falképrestaurálási előadások hangzottak el és bemutatták a Teleki László Alapítvány Kárpát-medencei műemlékvédő tevékenységét is. A találkozón lehetőség volt egyedi problémák megvitatására és konzultációra is. Komáromban Ft. Fazekas László püspök, Csécsen Ft. Géresi Róbert püspökhelyettes köszöntötte a konferenciát.

Műemlékvédelmi továbbképzés a Felvidéken

felvidek_tovabbképzes

A Teleki László Alapítvány a Szlovákiai Református Keresztyén Egyházzal együttműködve műemlékvédelmi továbbképzést szervez Felvidéken.

Program 

Megújuló épített örökségünk – Értékmentés a Kárpát-medencében c. kiállítás Marosvásárhelyen

Plakat 2014 10 16

2014. október 16. 17.00 óra
Marosvásárhely, Deus Providebit Tanulmányi Ház

A Határon túli magyar vonatkozású épített örökség felújítása c. program eredményeit bemutató tárlat Marosvásárhelyre érkezik. A kiállítást megnyitja Csibi Krisztina a Magyarság Háza igazgatója és Márton Judit műemlékvédő szakmérnök, a Gyulafehérvári Érsekség egyházművészeti és építészeti irodájának vezetője.

Meghívó

Megújuló épített örökségünk – Értékmentés a Kárpát-medencében c. kiállítás Kolozsváron

kolozsvar th

A Határon túli magyar vonatkozású épített örökség felújítása c. program eredményeit bemutató tárlat 2014. július 12-től megtekinthető a kolozsvári Ferences kolostor refektóriumában.

 

Megújuló épített örökségünk – Értékmentés a Kárpát-medencében c. kiállítás a Partiumban, Nagyváradon

Plak 2014 06 13 1

2014. június 13. 17 óra

Partiumi Keresztyén Egyetem aulája , Nagyvárad

A Magyar Kormány támogatásával megvalósuló, a Teleki László Alapítvány által bonyolított Határon túli magyar vonatkozású épített örökség felújítása c. program eredményeit bemutató kiállítás Nagyváradra érkezik. A kiállítást megnyitja Langerné Victor Katalin, a Magyarság Háza igazgatója és Horváth István a Partiumi Magyar Művelődési Céh igazgatója.

Meghívó

Kiegészítő információk