Dr. Furu Árpád: Táji tagolódás Erdély népi építészetében könyvbemutató

konyvbemutato meghivo thDr. Furu Árpád: Táji tagolódás Erdély népi építészetében könyvbemutató

2018. április 12. (csütörtök)

Budapest, Országos Széchényi Könyvtár

A könyvet Dr. Balassa M. Iván néprajzkutató mutatja be.

Meghívó

 

Megújult a marosvásárhelyi Szent Antal minorita templom

minorita thVégéhez érkezett a XVIII. századi minorita templom külső helyreállítása. A Rómer Flóris Terv támogatásával 2017-ben végzett munkálatok során megvalósult a tető héjazatának felújítása a tetőszerkezet megerősítésével, a sérült elemek cseréjével és kezelésével.

A helyreállítás végső ütemében a kolostortemplom keleti homlokzatának javítását végezték: a felületek tisztítása után, a sérült falszövet megerősítése, újraszövése, a vakolathiányok pótlása majd a homlokzat simítása, festése és a lábazat helyreállítása történt meg.

 

Táji tagolódás Erdély népi építészetében

Taji tagolodas borito 03 thA Rómer Flóris Terv támogatásával és a Teleki László Alapítvány társkiadásában megjelent Furu Árpád: Táji tagolódás Erdély népi építészetében c. kötete. A kötet elsődleges célja Erdély nagy és kis tájegységeinek részletes ismertetése, illetve e sokszínűség kialakulási folyamatának, azaz a népi építészet differenciált fejlődésének bemutatása. A szerző, Furu Árpád (1969) építőmérnök, műemlékvédelmi szakmérnök, néprajzkutató több mint két évtizede tanulmányozza Erdély népi építészetét.

 

Kiegészítő információk